Èxit de l’exposició “Mulieres et aliae criaturae” de Pato a la Capella del Roser de Sant Martí Sesgueioles

Dimarts, 8 de juliol de 2025

Els dies 5 i 6 de juliol, la Capella del Roser de Sant Martí de Sesgueioles es va omplir de reflexió i bellesa amb l’exposició “Mulieres et aliae criaturae”, de l’escultora Pato (@patotrip). La mostra, que formava part del cicle cultural Ressons del Roser, va captivar el públic amb una proposta escultòrica única que oscil·lava entre la natura i la geometria, i que celebrava la diversitat a través del cos, el territori i el canvi climàtic.

Amb una posada en escena delicada i compromesa, l’artista va convidar les persones assistents a una mirada profunda sobre la relació entre l’ésser humà i el seu entorn, oferint una experiència sensorial i crítica alhora.

El cicle Ressons del Roser, impulsat per l’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles i l’associació cultural La Corriola, neix amb la voluntat de dinamitzar la Capella del Roser, un espai patrimonial singular del municipi, mitjançant una programació cultural diversa, oberta i reflexiva. Durant tot l’any, s’hi han programat propostes artístiques que connecten art, territori i consciència social, amb l’objectiu de fomentar l’accés a la cultura i posar en valor el patrimoni històric.

Properes activitats dins del cicle Ressons del Roser:

  • Del 15 al 18 d’agost: Somnis de fang, exposició de l’escultora Montse Dachs
  • 14 de setembre: Presentació i audició d’instruments medievals amb Laura de Castellet, doctora en Història Medieval
  • 9 de novembre: Concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Calaf
  • Del 6 al 8 de desembre: Art sostenible en fusta, exposició de Gabriela Colàs
     

Totes les exposicions es podran visitar d’11 a 13 h i de 18 a 20 h, mentre que les presentacions i concerts tindran lloc a les 11:00 h.

Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament reafirma el seu compromís amb la preservació i difusió del patrimoni cultural local, i aposta per una programació de qualitat, inclusiva i arrelada al territori.

La Capella del Roser, construïda al segle XVII i inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, es consolida així com un escenari privilegiat on història, art i comunitat es troben i dialoguen.

 

Darrera actualització: 8.07.2025 | 18:34