Presentem les actuacions municipals fetes en matèria de gestió municipal sostenible a l'Ecofira

Dilluns, 15 d'abril de 2019 a les 00:00

A l'estand propi que tenia el municipi, vam exposar les actuacions en matèria de gestió municipal sostenible que hem impulsat des de l'Ajuntament al llarg d'aquests anys, així com també l'estalvi econòmic aconseguit.

Aquest diumenge, l'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles va participar a l'Ecofira calaf, que va organitzar per 4a edició consecutiva l' Ajuntament de Calaf.

A l'estand propi que tenia el municipi, vam exposar les actuacions en matèria de gestió municipal sostenible que hem impulsat des de l'Ajuntament al llarg d'aquests anys, així com també l'estalvi econòmic aconseguit.

 

Sant Martí en verd.

Durant la fira, l’Ajuntament ha exposat les recents accions dutes a terme per tal de fomentar el reciclatge al municipi.

En aquest aspecte, es va presentar la Minideixalleria, que tenim des de gener del 2017, per tal de reciclar objectes quotidians, així com altres tipus de deixalla que des del municipi es facilita el seu reciclatge a través de diferents convenis.

En el cas de les piles, l’Ajuntament va signar un conveni amb Ofipilas; les bombetes i els fluorescents, amb Ambilamp; RAEE, petits electrodomèstics i aparells electrònics, amb Electrorecicling; CDs i tòners amb l’empresa Blipverd i els taps de plàstic, recentment se signarà un conveni amb la Fundació SEUR.

A part, al municipi també disposem d’un contenidor de reciclatge d’electrodomèstics més grans com microones, televisions, etc.

 

A Sant Martí estalviar compensa.

Al llarg d’aquests últims anys, des de l’Ajuntament s’han dut a terme diferents accions en matèria d’estalvi energètic, que ha obtingut resultats molt positius a les factures d’enguany.

S’han instal·lat fanals solars a la carretera, i plaques solars a l'Escola Font de l’Anoia, a part del canvi d’enllumenat Led, per ecologia i estalvi econòmic.

Les dades de l’impacte econòmic de les actuacions mostren com l’estalvi és real:

Factures de llum de l’Escola Font de l’Anoia:

Any 2016: 1387,42€

Any 2018: 1056.49€ 

Estalvi del 23,85%

 

Factures de l’enllumenat dels carrers:

Any 2016: 13.983,38€

Any 2018: 11.876,33€ 

Estalvi del 15,07%

(encara tenim pendent el canvi d'alguns carrers)

 

Factures de llum de l’edifici de l’Ajuntament

Any 2016: 1156,60€

Any 2018: 899,88€

Estalvi del 22,20%

 

A més, recentment al municipi des del Consell Comarcal de l’Anoia s’ha implementat el sistema de recollida selectiva a través d’àrees tancades. Pròximament rebrem dades dels resultats del canvi de sistema de reciclatge.

Darrera actualització: 15.04.2019 | 17:13

Imatges

Ecofira