Inici
Mida text:  Augmentar el zoom Restaurar el zoom Augmentar el zoom   no estils / v.mòbils

L’Ajuntament s’adhereix al manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

“La llibertat per a mi és no tenir por”. Nina Simone, vocalista, compositora i pianista d'orígen americà (1933-2013).

Aquest divendres 25 de novembre, les administracions i la societat civil ens tornem a aplegar per manifestar el nostre rebuig a la violència masclista i fer pública la ferma voluntat de treballar per abolir-la.

L'Ajuntament de Sant Martí de Sesgueioles s'adhereix al manifest institucional de denúncia d'aquest greu atemptat contra la dignitat personal i la llibertat de les víctimes.

El 25 de novembre

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia), el juliol de 1981. En aquest acte les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic, i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

El dia va ser escollit per commemorar el violent assassinat que van patir tres activistes polítiques, el passat 25 de novembre de 1960, mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

Podeu llegir el manifest institucional adjunt a la notícia.


La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.


Sant Martí Sesgueioles · NIF P0822800I
Plaça de l’Ajuntament, s/n. · 08282 Sant Martí Sesgueioles · T. 93 868 11 22 · F. -
Diputació de Barcelona