Inici
Mida text:  Augmentar el zoom Restaurar el zoom Augmentar el zoom   no estils / v.mòbils

Prevenció de la Xylella Fastidiosa a les plantes i cultius

Els Serveis Territorials de la Catalunya Central del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya han fet arribar a l'Ajuntament una alerta de propagació al nostre territori de la plaga de quarantena Xylella Fastidiosa. Es tracta d'un bacteri que pot atacar més de 300 espècies de plantes i afectar greument a cultius d'olivera, ametller, vinya, cítrics i plantes ornamentals.

Aquest bacteri provoca un decaïment ràpid i generalitzat de la planta, fins a casos més greus com la seva mort. La principal via de propagació és el comerç de plantes contaminades provinents de zones on és present.

La Comissió Europea, per evitar la propagació a la Unió Europea, ha dictat mesures d'emergència que obliguen a les plantes hoste de Xylella Fastidiosa anar acompanyades amb el passaport fitosanitari CE per a la seva comercialització.

La Direcció General d'Agricultura està en plena estratègia de prevenció, i per a qualsevol sospita de plaga demanen comunicar-ho ràpidament al Servei de Sanitat Vegetal (ssv.daam@gencat.cat).

Per a més informació, podeu adreçar-vos a la web www.gencat.cat/agricultura/sanitat

plaga

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.


Sant Martí Sesgueioles · NIF P0822800I
Plaça de l’Ajuntament, s/n. · 08282 Sant Martí Sesgueioles · T. 93 868 11 22 · F. -
Diputació de Barcelona