Inici
Mida text:  Augmentar el zoom Restaurar el zoom Augmentar el zoom   no estils / v.mòbils

Carta de l'Alcaldessa: Un 1-O reprimit però triomfal a Sant Martí Sesgueioles

Bon dia,

Avui, 2 d'octubre, no queda una altra cosa que fer una reflexió sobre el que va succeir ahir al nostre poble, Sant Martí Sesgueioles, i a la resta de Catalunya.

Al nostre, un poble de poc més de 350 habitants, que ens havíem reunit davant del Col·legi electoral, il·lusionats amb ganes de votar; amb voluntat de celebrar una jornada festiva, pacífica i, evidentment, reivindicativa.

A les 2 del migdia ens vam trobar amb un escenari totalment diferent. Més de 40 cotxes de la Guàrdia Civil ens van visitar, però no només ells, de cara, sinó policia vestida de paisà va entrar per l'altra banda del poble per unir-se a nosaltres i començar una batalla campal. Teníem policies dins de cotxes de lloguer amb inhibidors a l'altre aparcament. Érem 280 persones amb dret de vot a Sant Martí. Calia tot aquest dispendi?
Una idea que ens semblava una mica ”esborrajada”, com tenir una urna de recanvi per si venien, ens va salvar!! Es van endur la de cartró amb un munt de paperets a dins que no eren vots. Però per endur-se l'urna, van trencar una porta lateral del nostre Local Social, ens van tirar per terra totes les fustes que tapen la zona d'escombraries, van fer malbé un tractor que ens feia de parapet, i el més important, ens van ferir com a persones!
Però es van equivocar, van aconseguir que tot el poble ens uníssim, lluitéssim per la nostra llibertat i per la democràcia.

Vam acabar les votacions a l'hora prevista amb els vots de totes les persones que volien votar. I ho vam celebrar! Al final de la jornada: cava, truites i foto de família.

Per acabar, com sempre, els agraïments: gràcies a la persona que va portar la coordinació del referèndum, a les persones de la Mesa i suplents, als pagesos i als seus tractors, als veïns i veïnes que ens van portar menjar i beure, al jovent que va dormir al local, a la família que va deixar el seu garatge per poder acabar la jornada amb normalitat, a la parella de Mossos que van venir al nostre poble, als joves i nens que vigilaven les entrades al poble, a tots els que vau ser a la porta de La Fàbrica i no vau deixar que entressin, i sobretot a tots els que vau venir a votar.

Queden dies de molta feina, però si actuem amb la mateixa determinació que ho vam fer ahir, tenim la República a tocar!

Salut i democràcia!

Rosa Narbona
Alcaldessa de Sant Martí Sesgueioles

1octubre

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.


Sant Martí Sesgueioles · NIF P0822800I
Plaça de l’Ajuntament, s/n. · 08282 Sant Martí Sesgueioles · T. 93 868 11 22 · F. -
Diputació de Barcelona