Inici
Mida text:  Augmentar el zoom Restaurar el zoom Augmentar el zoom   no estils / v.mòbils

Alerta de maltractament animal a Sant Martí Sesgueioles

En dues setmanes s'han trobat sis gats morts a Sant Martí Sesgueioles, suposadament enverinats. En motiu dels fets ocorreguts, un dels animals està sent analitzat per tal de determinar quin és el producte que se'ls ha donat per tal de matar-los.

Des de l'Ajuntament denunciem fermament aquesta actuació, doncs es tracta d'una clara vulneració de la Llei de Protecció dels Animals. La llei té per finalitat garantir el màxim nivell de protecció i benestar als animals, i fomentar una conducta cívica de la ciutadania cap aquests. Considera que els animals són éssers vius amb sensibilitat física i psíquica, i que per tant cal vetllar pel seu benestar, no fer-los mal i evitar tot maltractament.

Està prohibit i la llei ho determina, matar, maltractar, agredir física o psicològicament els animals o subministrar-los qualsevol substància perjudicial per a la salut. I aquesta llei considera com a infraccions molt greus maltractar o agredir físicament gats, gossos i fures, i sacrificar-los.

Gestió integral de colònies de gats a Sant Martí Sesgueioles

Des del mes de juny del 2017, l'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles està treballant per a la millora de la convivència del poble amb els seus animals i per aquest motiu, amb la col·laboració de l'empresa Biodiversitat, busca el control de les colònies de gats del carrer. L'objectiu del projecte és controlar la natalitat i les condicions sanitàries dels gats urbans.

El mètode utilitzat és el conegut com a mètode CER: Captura, Esterilització i Retorn. Una vegada capturats, els gats reben revisió veterinària per descartar cap malaltia infecciosa; acte seguit són esterilitzats quirúrgicament i se'ls fa una petita marca a l'orella per identificar-los. Amb aquest model es vol reduir les molèsties produïdes pels gats com les baralles, el soroll, els orins, etc.

El 2017 es va obrir el primer punt d'alimentació i pròximament es vol obrir-ne un de nou, amb l'objectiu d'alimentar als gats des de punts concrets i controlats i, reconduir la conducta dels veïns evitant que hi hagi aliment repartit per molts punts descontrolats del municipi.

Segons l'empresa Biodiversitat, com a resum dels resultats del 2017, des del mes de juny i fins el desembre, es van capturar un total de trenta-vuit gats. Aquests animals es van capturar en vuit punts diferents del municipi (Cal Bartomeu, Can Felipo, Granja Villarte, Cal Tercerilla, casa la Paquita, casa l'Eva, casa la Rosa i casa d'en Joan).  Del total dels animals, disset van ser esterilitzats, marcats i retornats al municipi.  Es van agafar vint gatons que van ser traslladats a la protectora on se'ls va buscar una família d'adopció; i a un gat se li va haver de practicar l'eutanàsia. Dels disset animals adults un 64% van ser femelles i un 35% mascles.

En total s'han invertit un total de 4017.9 en el projecte, i es preveu continuar treballant durant el 2018 per aconseguir un municipi més harmònic i equilibrat.

Des de Biodiversitat i l'Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles es valora molt positivament tota la implicació dels veïns.

gats

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.


Sant Martí Sesgueioles · NIF P0822800I
Plaça de l’Ajuntament, s/n. · 08282 Sant Martí Sesgueioles · T. 93 868 11 22 · F. -
Diputació de Barcelona