Inauguració de l’espai de dol Empremtes a Sant Martí Sesgueioles

Dimarts, 25 de d’octubre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles, amb la col·laboració de la psicòloga i especialista en acompanyament en pèrdua i dol Cristina Berenguer, han impulsat la creació de l’espai Empremtes, al Cementiri Municipal.

Es tracta d’un espai per a donar visibilitat a les pèrdues gestacionals i perinatals, que sovint són desautoritzades, i alhora ajudar tan a famílies que actualment estan passant per un dol d’aquest tipus com a famílies que el van viure fa temps.

Empremtes neix amb la voluntat de convertir-se en un espai respectuós amb totes les creences i maneres de viure el dol, on totes les famílies puguin simbolitzar i recordar els seus fills morts, a més de ser un espai de reconeixement a l’existència dels fills i les filles d’aquestes famílies.

Dissabte 29 d’octubre, inauguració de l’espai Empremtes

El pròxim dissabte 29 d’octubre, a les 12.30 hores, tindrà lloc la inauguració oficial de l’espai Empremtes.

L’acte comptarà amb una sèrie de parlaments oficials, així com amb música en directe a càrrec de Genevieve Shaw i un refrigeri per a totes les persones existents.

El silenci del dol gestacional i perinatal

Segons l’estudi d’UNICEF i col. (2020), prop de dos milions de nadons neixen morts cada any, és a dir, cada 16 segons mor un nadó al naixement. A Catalunya, segons les estadístiques sanitàries del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de l’any 2019, hi va haver 61.245 naixements, dels quals 217 el fetus va néixer mort.

Perdre un fill/a durant l’embaràs o el part és una tragèdia devastadora per qualsevol família del món, i amb massa freqüència, s’acostuma a viure en silenci. Els nadons que no han nascut tenen dret a ser recordats i les seves famílies a poder expressar el dolor per la seva pèrdua.

L’objectiu de l’espai Empremtes és normalitzar i fer visibles les pèrdues gestacionals i perinatals, i alhora posar a disposició un espai de dol per a les famílies afectades.

Del 24 d’octubre al 13 de novembre, cementiri obert

En motiu de la celebració de la festa de Tots Sants, el cementiri municipal romandrà obert del dilluns 24 d’octubre al diumenge 13 de novembre, en horari de 7 del matí a 10 de la nit.

Darrera actualització: 25.10.2022 | 15:44