Ordenança provisional del paisatge urbà de Sant Martí Sesgueioles

Dimecres, 21 de setembre de 2022

L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles fa públic l’esborrany provisional de l’ordenança de paisatge urbà del municipi, per tal que tothom qui ho vulgui pugui fer arribar les seves aportacions i suggeriments fins el proper diumenge 2 d’octubre a les 00.00h.

Amb l’objectiu de consensuar amb la població l’ordenança municipal, el consistori dona un període de temps a la població perquè tothom pugui col·laborar a la seva redacció final.

Ordenança participativa per a la millora del paisatge urbà

El passat 2021 l’Ajuntament va demanar a la Diputació de Barcelona la redacció de l’ordenança del paisatge urbà per evitar que les noves construccions o els arranjaments de les façanes es fessin sense seguir un estil, amb l’objectiu de cohesionar el municipi urbanísticament. El POUM municipal no recull pràcticament cap concreció en l’àmbit de colors, baixants, materials, etc., motiu pel qual es va sol·licitar l’ordenança.

Diputació de Barcelona va concedir, el passat 2021, la redacció del projecte mitjançant la contractació de l’empresa MATTERS de Barcelona. Dins d’aquesta redacció i de la voluntat municipal d’incorporar un  procés de participació ciutadana al document, el 5 de març d’enguany es va promoure una jornada de participació on es van presentar a tots els actors participants, i es van posar en comú les oportunitats que generarà disposar d’una ordenança de paisatge. La jornada va servir també per copsar els dubtes i neguits que aquesta ordenança generava a les veïnes i veïns de Sant Martí Sesgueioles, i es van incorporar les seves aportacions al document.  

L’ordenança es troba a la seva fase final de redacció, i passat el termini de recepció de suggeriments se’n farà la publicació oficial.

Darrera actualització: 22.09.2022 | 09:20