Sessió informativa per a noves oportunitats per a joves

Dimarts, 14 de de setembre de 2021 a les 00:00

Aquest dimecres 15 de setembre, a les 12 hores, el Centre de Recursos per a l’Ocupació (CRO) de Calaf acull una xerrada per ajudar als joves de 16 a 24 anys a trobar noves oportunitats.

La sessió informativa és adreçada a joves que no estudien ni treballen, i necessiten suport i orientació a nivell de formació i laboral.

El principal objectiu és la orientació i l’acompanyament dels joves en tots els aspectes de la formació i la inserció i/o en el retorn al sistema educatiu; el projecte contempla itineraris formatius en els que podran gaudir des del mes de setembre-octubre 2021 fins al juny del 2022.

 

 

Els joves en el moment de fer la inscripció, o durant les primeres setmanes del procés d’orientació, hauran d’escollir quin itinerari volen realitzar en el curs 2021-2022, i hauran d’escollir-ne dues opcions per si la primera opció no és possible realitzar-la per número de places.

Els itineraris que s’han dibuixat pels joves en el curs 21-22 a la comarca de l’Anoia són:

ITINERARI EDUCATIU. Aquest itinerari va destinat a aquells joves que volen retornar al sistema educatiu, ja sigui amb la preparació de les proves de CGM o bé a través de l’acompanyament a la ESO.

ITINERARI INDUSTRIAL.. En aquest itinerari els joves podran fer electricitat, magatzem.

ITINERARI D’HOSTELERIA.. Aquest itinerari es realitzarà a Igualada a l’escola de hostaleria i realitzaran certificats de professionalitat i alguna formació concreta, tot relacionat amb la hostaleria.

ITINERARI DE SERVEIS COMERCIALS.. En aquest itinerari es realitzarà atenció al client i de cara al segon trimestres s’especialitzaran en àmbits com la imatge personal, i potser en àmbit de gestió esportiva, dependent polivalent i e-commerce segons el número de places i de cada àmbit.

ITINERARI D’AFABETITZACIÓ. Per joves repetidors i noves incorporacions que necessiten un petit reforç lingüístic per seguir un itinerari.

ITINERARI DE FORMACIÓ DUAL EN INSTAL.LACIONS TÈRMIQUES. Aquest itinerari es farà amb la fundació Saltoki i serà un itinerari de formació Dual.

 

Tots els joves que participen al Centre de Noves Oportunitats a més de realitzar les formacions tècniques de cada itinerari també realitzaran assignatures obligatòries:

-          Competències laborals

-          Projectes i competències transversals

-          Competències digitals

 

I podran escollir altres àmbits que no són obligatoris com són:

- Idiomes

- Suport en la teòrica del carnet de conduir.

 

Els dos primers trimestres seran dedicats a la formació, i el tercer trimestre a la recerca de feina. Es buscaran mentoratges amb empreses i es vincularan alumnes amb aquelles empreses on els agradaria treballar.

Es tracta d’una bona oportunitat pels joves que no tenen clar el seu futur, doncs amb aquesta proposta poden trobar el seu camí

Darrera actualització: 14.09.2021 | 08:57