Jutjat de Pau

El Jutjat de Pau és un òrgan independent que no depèn de l'Ajuntament i que funciona amb autonomia pròpia.

És un òrgan jurisdiccional als municipis on no hi ha Jutjat de Primera Instància i Instrucció. El Jutjat de Pau té jurisdicció sobre el terme municipal que correspongui i tindrà coneixement, en l'ordre civil, de la sustentació en primera instància, decisió i execució dels processos que la llei determina.

En l'ordre penal, té coneixement en primera instància dels processos per faltes que li atribueixen les lleis. Pot intervenir en actuacions penals de prevenció, en aquelles que li són delegades i en les que li atribueixen les lleis.

La tasca principal del Jutjat de Pa és practicar les diligències que altres jutjats requereixen en relació als ciutadans del municipi de Sant Martí: requeriments, declaracions, citacions, notificacions d'embarg, etc.

El Jutjat de Pau s'encarrega, entre d'altres, dels tràmits següents (funcions del Registre Civil): matrimonis civils, Registre de naixements, Actes de conciliació, sol•licitud de canvi de nom, substitució al català i rectificació d'errors en el registre civil. Petició de certificats de naixement, matrimoni, defunció i fets de vida i estat.

Plaça de l’Ajuntament, s/n - 08282 Sant Martí Sesgueioles - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 93 868 11 22
Telèfon: 93 868 01 44
Horari:  
Horari de visita de la Jutgessa de Pau: cita prèvia
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 11.07.2017 | 09:58