Via Verda - El Torrent

El torrent de l’Anoia, de règim discontinu típicament mediterrani, neix de la confluència del torrent de la Guàrdia i del torrent de les Mines que recullen aigües provinents del municipi de Calaf i Pujalt respectivament. Després del pas sota el viaducte de la línia de ferrocarril Manresa-Lleida, el torrent travessa el nucli urbà de Sant Martí, d’oest a est, dividint la població de manera que la part antiga queda en el marge esquerre i el raval fruit del creixement decimonònic i l’església, al marge dret.

Al llarg de l’any 2013 es va realitzar la primera fase de l'arranjament del Torrent, que va tenir com a objectiu principal la construcció d’un corriol, o “via verda”, inundable, en el tram comprès des del carrer del Roser fins a les piscines municipals. Aquest corriol és utilitzat com a camí de passeig i com a espai públic, recuperat per a ús lúdic.

Al llarg de l'any 2019 es va desenvolupar la segona fase, que comprèn el tram que va des de la via del tren fins l’inici de la primera fase al carrer del Roser, amb una part del traçat passant per l’interior del tram on la llera del torrent es troba coberta.

C/ Torrent - 08282 Sant Martí Sesgueioles - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 9.09.2020 | 09:19